Titel tekst

 

Vacatures


Bestuurslid Moestuinen Amelisweerd

Wie zijn wij?

De Stichting Historische Moestuinen Landgoed Amelisweerd draagt er zorg voor dat de twee historische moestuinen op het landgoed worden verpacht aan tuinders die de tuinen ecologisch bewerken. Het gaat om Amelis’Hof bij Oud Amelisweerd en De Volle Grond bij Nieuw Amelisweerd. Wij zien erop toe dat de teelt plaatsvindt op basis van biologisch tuinieren en besef van de historie van de plek. Een flinke groep vrijwilligers speelt een belangrijke rol bij de werkzaamheden. Zie verder www.moestuinenamelisweerd.nl.


Wie zoeken wij?

We zijn nu voor ons bestuur op zoek naar twee nieuwe leden met specifieke aandachtspunten:

 • Bestuurslid met juridische achtergrond
 • Bestuurslid met kennis van gemeentelijke organisatie
 • Ons bestuur bestaat uit een 7-tal gedreven mensen. We hebben allemaal iets met tuinieren/groen/natuur en dragen het landgoed Amelisweerd een warm hart toe. Het bestuur organiseert de verhuur van de tuinen, overlegt met gemeentes Utrecht en Bunnik en werft gelden voor historische projecten. Er zijn een aantal vaste taken (voorzitter, secretaris en penningmeester), daarnaast hebben we een aantal bestuursleden met specifieke kennis zoals een jurist, een voormalig ondernemer en een communicatie/media specialist.


  Hoeveel tijd is er mee gemoeid?

  We vergaderen 4 keer per jaar een avond. Je bereid de vergaderingen voor en indien nodig wordt er een beroep gedaan op jouw specieke kennis. Al met al kost je dit gemiddeld 2 à 3 uur per maand.


  Wat krijg je ervoor terug?

  Het betreft een vrijwillige functie, maar je krijgt er veel voor terug. Je draagt mede verantwoordelijkheid voor een gezonde omgeving. Je leert de historische tuinen kennen, werkt samen met gepassioneerde tuinders met hart voor de zaak op een fantastische groene plek vlakbij Utrecht. Geïnteresseerd? Neem contact op met de voorzitter Peter van Eijk, email: petervaneijk@kpnmail.nl.

   

   

  ANBI logo Stichting Historische Moestuinen Landgoed Amelisweerd, p/a Koningslaan 5a, 3981 HD Bunnik.
  secretaris @moestuinenamelisweerd.nl